Blogul bauturilor

Articole cu si despre bauturi, care sa te inspire si sa te ajute in alegerea meniului de bauturi pentru un eveniment cat mai reusit.

CALCULEAZA BAUTURILE

Frapierra pentru

Gusturi fine

 

02 Oct

Cantitatea optima de bauturi pentru evenimentul tau

In organizarea oricarui tip de eveniment stabilirea meniului de bauturi este o prioritate, dar in acelasi timp si o sarcina extrem de dificila.

De cate ori cauti informatii despre asta pe internet, gasesti o modalitate generica de calcul. Stii ca acest calcul depinde de foarte multi factori, si te simti coplesit in luarea unei decizii.

Asa ca in acest articol nu vom mai include inca o modalitate de calcul pentru bautura evenimentului tau. Iti oferim direct solutia pentru cantitatea de bauturi optima, personalizata evenimentului tau. Frapierra te lasa sa uiti de grija meniului de bauturi, pentru a te dedica celorlalte detalii importante.
 

Cum sa alegi meniul de bauturi

Alegerea meniului de bauturi pentru evenimentul tau trebuie sa tina cont de numarul de persoane, mancarea servita, momentul in care se vor servi bauturile, conditiile in care trebuie pastrate, tipurile de bauturi si categoriile cele mai populare la momentul respectiv.

Numarul de persoane invitate la evenimentul tau este un factor decisiv in stabilirea cantitatii de bauturi. Trebuie sa tii cont de cantitatea de bauturi alcoolice si non-alcoolice pe care le consuma in mod obisnuit o persoana, pentru a putea calcula necesarul pentru evenimentul tau. Chiar si asa, trebuie sa stii ca orice calcul este aproximativ, fiind influentat de gusturile fiecarui invitat.
 

 
Se spune ca o bautura buna da savoare oricarui fel de mancare, de aceea tipul de bautura trebuie ales in functie de meniu. De exemplu, daca meniul tau cuprinde fructe de mare, acestea se servesc cu vin alb sec. Legumele si specialitatile picante se servesc tot cu vin alb, dar unul mai usor, in timp ce carnea de pasare de vanat are nevoie de un vin elegant si fin. Daca meniul evenimentului tau cuprinde si peste, atunci acesta poate fi servit cu un vin alb sec sau demisec.

Conditiile de pastrare ale bauturilor au un rol foarte important, temperatura lor pastrand aroma originala, in special a vinurilor. Vinul alb si cel roze sec se servesc la 8- 12 grade, iar vinul alb demidulce si sampania se servesc la 6- 8 grade. Vinul rosu se serveste la 10-12 grade daca este unul mai usor sau 18- 19 grade daca este un vin mai tare.

La orice eveniment, tipul bauturilor servite se va adapta in functie de preferintele invitatilor, insa exista o serie de bauturi ce sunt servite la orice eveniment. Sampania, prezenta la aproape orice tip de eveniment, este servita la inceput, inainte de servirea aperitivului. Bauturile tari, precum whisky sau bourbon sunt si ele prezente la orice tip de eveniment, alaturi de bauturi mai putin tari, preferate de invitate de cele mai multe ori. Vinul, alb, roze sau rosu, sec, demisec sau dulce, este ales in functie de sezon, de preferintele invitatilor si de tipurile de mancare servite.
 

Alege Frapierra si uita de grija bauturilor

Am luat in calcul orice detaliu pentru a te consilia in alegerea meniului de bauturi pentru evenimentul tau, acordandu-ti timpul necesar de a te ocupa de celelalte detalii.

Frapierra iti livreaza intreaga cantitate de bauturi direct la locatia unde are loc evenimentul tau, in ziua evenimentului tau.

In plus, iti ofera posibilitatea de buy-back, adica returnarea tuturor bauturilor ce nu au fost servite in cadrul evenimentului tau.